Izjava o zasebnosti in piškotkih

Družba Julius Meinl d.o.o., davčna številka podjetja 14638207 s sedežem na naslovu Orleška cesta 14, 6210 Sežana, Slovenija (v nadaljevanju “Julius Meinl”) je zavezana k ohranjanju zasebnosti vseh obiskovalcev spletne strani www.meinlcoffee.com/sl in varstvu zaupanih osebnih podatkov.

To izjavo o zasebnosti in piškotkih objavljamo za pomoč pri razumevanju, kaj počnemo z osebnimi podatki, ki jih dobimo od vas.

Zbrani osebni podatki in uporaba teh podatkov

V primeru, da stopite v stik z nami preko spletnega obrazca, zbiramo vaše ime in e-poštni naslov, da lahko stopimo v stik z vami. Prav tako se lahko odločite, da nam posredujete svojo številko mobilnega telefona, vendar je ni obvezno treba vnesti.

Podatke bomo izbrisali po tem, ko bomo rešili vaše poizvedbe. Če boste imeli nadaljnja vprašanja, bomo podatke hranili največ 6 mesecev. Vaših osebnih podatkov brez vašega soglasja ne bomo posredovali tretjim osebam.

Politika piškotkov

Ta spletna stran uporablja programsko opremo Google Analytics, ki nam pomaga, da omogočimo dobro uporabniško izkušnjo pri brskanju po naši strani, in omogoča izboljšanje naše spletne strani.

Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletna stran shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi ob obisku spletnega mesta. To omogoča, da si spletna stran zapomni vaša dejanja in nastavitve (kot so uporabniško ime, jezik, velikost pisave in druge nastavitve prikaza) za določeno časovno obdobje, zato vam teh nastavitev ni treba vedno znova vnašati, ko se vrnete na spletno mesto ali brskate po različnih straneh.

Kako uporabljamo piškotke?

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja t. i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi te spletne strani, pridobljene s pomočjo  piškotkov, se v splošnem posredujejo in hranijo na Google v strežniku v ZDA. Na tej spletni strani je aktivirana anonimizacija IP naslova (“maskiranje”). Če se nahajate v državi članici Evropske unije ali v drugi državi, ki je pogodbenica Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru (EGP),
bo vaš IP-naslov najprej skrajšal Google. Le izjemoma se celoten IP-naslov prenese na Googlov strežnik v ZDA in se tam skrajša.

Po naročilu skrbnika te spletne strani bo Google te informacije uporabil, da bo ovrednotil vašo uporabo spletne strani, da bo pripravil poročilo o aktivnostih na spletni strani in da bo zagotavljal storitve, ki so povezane z uporabo spletne strani in spleta, za upravljavca spletne strani. IP-naslov, ki ga v okviru orodja Google Analytics posredujemo z vašega brskalnika, se ne združuje z drugimi podatki podjetja Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti. Poleg tega lahko podjetju Google preprečite pridobivanje podatkov s piškotki in podatkov, ki so vezani na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), ter njihovo obdelavo tako, da s spodnje povezave prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki ga omogoča Google:

Katere piškotke uporablja Google Analytics?

Google Analytics uporablja na primer naslednje piškotke:

(Ime piškotka: Opis)

_ga: Uporablja se za razlikovanje med uporabniki.

_gid: Uporablja se za razlikovanje med uporabniki.

_gat: Uporablja se za uravnavanje števila poslanih zahtevkov.

Google Analytics uporablja tudi tako imenovane izvedbene piškotke:

_utma: Uporablja se za razlikovanje med uporabnikom in sejo. Piškotek se posodobi vsakič, ko se na Google Analytics pošljejo podatki.

__utmt: Uporablja se za uravnavanje števila poslanih zahtevkov.

__utmb: Uporablja se za zaznavo novih sej/obiskov. Piškotek se posodobi vsakič, ko se na Google Analytics pošljejo podatki.

__utmz:  Shranjuje vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki opredeljuje kako je uporabnik prišel na stran.

Za celoten seznam piškotkov, ki jih uporablja Google Analytics, obiščite: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Kako onemogočim / omogočim piškotke?

Piškotke lahko omogočite ali zavrnete tako, da spremenite nastavitve v vašem brskalniku. Vendar pa morda ne boste mogli uporabljati vseh interaktivnih funkcij naše spletne strani, če so piškotki onemogočeni.

Obstaja več načinov upravljanja piškotkov. Če želite izvedeti več o teh funkcijah, si oglejte navodila brskalnika ali zaslon pomoči. V Internet Explorerju lahko na primer dostopate do zavihkov orodij / internetnih možnosti / varnosti in zasebnosti, da brskalnik prilagodite glede na vaša pričakovanja. Če uporabljate različne računalnike na različnih lokacijah, boste morali zagotoviti, da je vsak brskalnik prilagojen vašim prilagoditvam za piškotke.

Če ne uporabljate Microsoft Windows Explorerja, morate v funkciji »Pomoč« izbrati »Piškotki« za informacije o tem, kje najti mapo s piškotki.

Piškotke na tej strani lahko preprosto sprejmete ali zavrnete s klikom na eno izmed naslednjih povezav: Sprejmi piškotke / Zavrni piškotke.

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

Imate pravico:

(i) do vpogleda v vaše osebne podatke, ki jih hranimo, in do kopije teh podatkov;

(ii) zahtevati vse potrebne spremembe, da so ti podatki točni in posodobljeni, ali zahtevati izbris teh osebnih podatkov;

(iii) da nas obvestite, če želite omejiti obdelavo podatkov ali ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo;

(iv)  kadarkoli brez stroškov umakniti soglasje za obdelavo podatkov, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na podlagi soglasja pred umikom;

(v) vložiti pritožbo pri slovenskem organu za varstvo podatkov

(“Informacijski pooblaščenec”). Obiščite spletno stran ” https://www.ip-rs.si/ ” za več informacij.

Internetni prenosi in izjava o omejitvi odgovornosti

Čeprav družba Julius Meinl uporablja razumne ukrepe za zaščito pred virusi in drugimi škodljivimi komponentami, je narava interneta takšna, da je nemogoče zagotoviti, da bo vaš dostop do spletnega mesta neprekinjen ali brez napak ali da to spletno mesto, njegovi strežniki ali e-poštna sporočila, ki jih pošljemo, ne vsebujejo virusov ali drugih škodljivih komponent.

Druge spletne strani

Naša spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki so izven našega nadzora in jih ta izjava o zasebnosti in piškotkih ne zajema. Če dostopate do drugih spletnih mest s pomočjo navedenih povezav, lahko operaterji teh spletnih mest zbirajo podatke o vas, ki jih bodo uporabljali v skladu z njihovimi pravilniki o zasebnosti, ki se lahko razlikujejo od naših. Ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za njihove politike ali obdelavo vaših osebnih podatkov. Priporočamo vam, da preberete izjave o zasebnosti in piškotkih ter pogoje uporabe za katera koli povezana, referenčna ali povezovalna spletna mesta, ki jih vnesete, preden pošljete kakršne koli osebne podatke tretjim stranem.

Spreminjanje izjave o zasebnosti in piškotkih

Prosimo, da redno preverjate to izjavo o zasebnosti in piškotkih, da boste redno obveščeni o vseh spremembah. Čeprav si pridržujemo pravico do spremembe ali dopolnitve tega pravilnika, vas bomo na tej spletni strani obveščali o vseh večjih spremembah vsaj 30 dni po spremembi in po potrebi prek e-poštnega obvestila.

Če imate dodatna vprašanja o naši obdelavi vaših osebnih podatkov ali vam lahko pomagamo na kakršenkoli drug način, nas kontaktirajte. Na voljo smo vam na naslednjih naslovih in telefonskih številkah:

Julius Meinl d.o.o.
Orleška cesta 14
6210 Sežana, Slovenija
Telefonska številka: +386 5 7311070
E-pošta: info@meinl.si

 maj 2018

Ta stran uporablja piškotke, ki vam omogočajo boljšo izkušnjo brskanja. Izvedite več o tem, kako uporabljamo piškotke in kako lahko spremenite nastavitve. Pravilnik o zasebnosti Zavrni piškotke

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close