Rețete de sezon

Ți-am pregătit mai jos o colecție de băuturi pe bază de cafea atent alese de-a lungul celor 150 de ani Julius Meinl. Găsește-ți rețela preferate și savurează cafeaua inspirată de aromele sezoniere.

Bază pentru toate rețetele:

Espresso:

30 ml produs preparat din 8g cafea proaspat macinata, presată cu 15-20 kgf, la temperatura apei de 88-92° C, sub presiunea de 9 BAR, cu un timp de extractie 25±5 secunde.

Băuturi de vară

coffee-summer-drinks

Affogato Royal

30 ml Espresso în care se adaugă liquor de Affogato iar la final o linguriță de înghețată de fistic.

Afogato

Iced Chocolate Latte

2/3 de gheață în pahar, 60 ml lapte, 10 ml pudră de frappe, 30 ml espresso, 10 ml sirop de ciocolată. Se prepară în blender.

EiskaffeeSchoko

Milky Dream

30 ml Espresso, 100 ml lapte, o linguriță de înghețată Stracciatella, 1 linguriță de înghețată de cocos. Adaugă înghețata peste laptele rece și toarnă Espresso-ul deasupra. Se servește cu două paie.

MilkyDream Kopie

Băuturi de iarnă

coffee-winter-drinks

Hazel shot

20 ml Ristretto, 20 ml lichior de alune, 20 ml lapte de vailie, frișcă, topping Oopțional: alune sfărâmate. Se toarnă lichiorul de alune într-un pahar de shot, se adaugă laptele de vanilie, cu grijă, pe marginea paharului. Ristretto se toarnă peste lapte ca strat separat și se ornează cu un top de frișcă. Nu se amestecă înainte de consum!

HazelShot

Cinnamon for a girl

30 ml Espresso, 100 ml lapte, pudră de scorțișoară, sos de ciocolată neagră. Se aplică sosul de ciocolată la 2 cm sub marginea interioară a paharului. Se presară pudra de scorțișoară și apoi se toarnă un café latte tradițional deasupra. Peste spumă se presară pudră de scorțișoară.

Cinnamon

Double Nut Latte

30 ml Espresso, 100 ml lapte, 10 ml sirop de cocos, 15 ml sirop de alune, alune sfărâmate. Se pune în pahar lichiorul de alune și de cocos iar deasupra se toarnă un café latte clasic. Ca top se presară alune sfărâmate.

Sfat: Opțiunea fără alcool se prepară cu sirop de alune și cocos în locul lichiorului.

DoubleNut-seasonal-highlights