Rețete clasic vieneze

Aromă, căldură, culori, varietate – acestea sunt principalele caracteristici ale rețetelor de cafea clasic Vieneze, care efectiv există de sute de ani. Multe dintre rețete au fost numite după celebri scriitori, compozitori și figuri aristocrate austriece. Pătrunde într-o lume a tradiției contopită cu un gust uimitor.

Bază pentru toate rețetele:

Espresso:

30 ml produs preparat din 8 g cafea proaspat macinată, presată cu 15-20 kgf, la temperatura apei de 88-92o C, sub presiunea de 9 BAR, cu un timp de extractie 25±5 secunde. Se servește în ceașcă mică, conică ce expune crema aurie ușor marmorată.

Perfekter-Espresso

"Schwarzer" Mic/Mare

Un „Schwarzer” mic (30 ml) sau mare (60 ml), are la bază un espresso simplu sau dublu, ceea ce înseamnă 8/16 grame de cafea pentru 30/60 ml de apă. Timpul de preparare 25±5 secunde.

JM-premium-cup-Espresso-verkleinert

"Brauner" Mic/Mare

Un „Brauner” mic (30 ml) sau mare (60 ml), este un espresso simplu sau dublu (la alegere), servit alături de o latieră cu cremă de lapte ce-ți oferă posibilitatea să adaugi crema după propriul gust.

JM-premium-cup-Brauner-verkleinert

Verlängerter (Americano)

Un espresso simplu servit într-o ceașcă de 120 ml servit alături de o latieră cu apă fierbinte sau lapte fierbinte .

JM-premium-cup-Verlangerter-verkleinert

Melange (Viennese Melange)

Melange este o specialitate tipic Vieneză. Este un espresso mic servit în ceașcă mare cu lapte pe jumătate spumat și cu cremă de lapte deasupra.

JM-premium-cup-Melange-verkleinert

Kaffee Verkehrt (Latte Macchiato)

„Verkehrt” înseamnă ”răsturnat” și este exact ce reprezintă această specialitate fină și cremoasă, ce conține mai mult lapte decât cafea. Se toarnă 1/3 lapte fierbinte și 1/3 cremă de lapte într-un pahar înalt iar apoi se adaugă un espresso mic.

JM-glass-LatteMachiato-verkleinert

Franziskaner (Călugăr Franciscan)

Similar unui Melange dar cu adaos de frișcă, ce înlocuiește crema de lapte. Se servește un espresso scurt cu lapte cald și un top de frișcă într-o ceașcă mare (1/3 cafea, 1/3 lapte, 1/3 frișcă).

JM-premium-cup-Franziskaner-verkleinert

Mozart Café

Un Espresso dublu acoperit de frișcă bătută servit cu 20 ml de sherry brandy alături.

JM-premium-cup-Melange-verkleinert

Einspänner

Denumirea Einspänner provine de la tradițional caretă vieneză, caracteristică sec. XIX. Băutura se prepară în pahar de sticlă cu toartă și are la bază un espresso dublu ce se diluează cu 30ml apă fierbinte și se ornează cu un strat de frișcă batută, si ciocolată rasă.

Einspänner

Wiener Eiskaffee (Viennese Iced Coffee)

În pahar pentru latte se adaugă 2 cupe de înghețată de vanilie, lapte rece și la final un espresso dublu.

JM_DrinksMenu.